Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Cantamus omnes

12.04.2017 07:08

Cantamus omnes je sbor gymnázia Bystřice nad Pernštejnem, kde zpívají studenti od primy do oktávy, několik profesorů, pan ředitel, paní zástupkyně i pan školník. Zpěváci se scházejí o velkých přestávkách v aule školy. V repertoáru mají lidové písně, anglické spirituály i české a latinské středověké písně. Již 3x se sbor zúčastnil krajských přehlídek, kde pokaždé obdržel čestné uznání.

Nejvýznamnější vystoupení sboru bylo v r.2015 v Praze v Muzeu hudby.

Vloni po maturitě většina studentů odešla. Začalo se od začátku. Několik studentů, kteří ve sboru zůstali , se však rozhodlo, že chtějí pokračovat sami. Říkají si Cantamus omnes - MINI , scházejí se od září tohoto školního roku 1x týdně o velké přestávce, berou si i noty domů a učí se skladby sami.

Poprvé vystoupili letos na školní vánoční besídce.

Jejich první veřejné vystoupení se odehrálo v Brně 6.4.2017. Zazpívali si na krajské přehlídce středoškolských pěveckých sborů, kde byl jejich výkon oceněn BRONZOVÝM PÁSMEM. Tato cena nás těší o to více, že zlaté pásmo nebylo uděleno, a společně s námi bronzové pásmo obdržel sbor brněnské konzervatoře. Chtěla bych touto cestou všem 10 studentům velmi poděkovat za krásný zpěv i vzornou reprezentaci školy.

Mgr.Marta Kočíková, sbormistr

foto