Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Cena Fair play

04.05.2011 10:13

 

Eva Veselá z gymnázia obdržela cenu Fair play 

 

Dne 6. 10. 2010 se na běžeckém areálu u hotelu Ski v Novém Městě na Moravě konalo okresní kolo závodu v přespolním běhu. Zde závodila vícečlenná družstva základních škol a gymnázií, přičemž výsledný čas byl podmíněn nejlepším časem prvních čtyř závodníků z celého družstva. Jednalo se tedy o kolektivní výsledek, kde čas každého jednotlivce hrál důležitou roli pro celkové umístnění družstva.

I přes tento fakt a na úkor výsledku celého družstva pomohla Eva Veselá (žákyně kvarty) své soupeřce, která si při závodu poranila koleno. Eva ji na místě poskytla okamžitou pomoc a sama ji odvedla několik set metrů do cíle a potom dále pokračovala v běhu až do finále, kde skončila na posledním 75. místě. Její výkon se odrazil i do celkového pořadí našeho družstva, které se umístnilo až na 10. místě z celkových 17 škol.

Eva Veselá svým mimořádně ušlechtilým činem naplnila podstatu Coubertinovy myšlenky v duchu Fair play a plným právem následně obdržela v březnu 2011 od Českého olympijského výboru Školní cenu Fair play za čestné jednání. Svým děkovným dopisem blahopřál i ministr školství. Slavnostní předání cen se uskutečnilo ve Smetanově síni Obecního domu v Praze 1, kterého se zúčastnily i významné osobnosti československého sportu jako např. Věra Čáslavská a Dana Zátopková.

 

Evo, děkujeme a blahopřejeme!

                                                                        Mgr. Jan Illek