Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Den otevřených dveří na naší škole

23.03.2011 07:47

Po stopách vzdělávání

    Den otevřených dveří 28. 2. 2011 jsme si na Gymnáziu Bystřice nad Pernštejnem zpestřili projektovým vyučováním.

    Ve dvou vyučovacích hodinách jsme chtěli ukázat, že i netradiční způsob výuky může být  přínosem pro získávání nových znalostí žáků.

    Po celé škole byla připravena stanoviště z předmětů, které se u nás vyučují. Rozdělili jsme je na základní úroveň – určeno pro nižší gymnázium a na pokročilou úroveň – určeno pro vyšší gymnázium. K jednotlivým stanovištím žáky obou úrovní dovedly ručně vyrobené  stopy a stopičky. Soutěžící družstva z jednotlivých tříd obcházela tato stanoviště, plnila úkoly a sbírala body udělené vedoucími stanovišť podle míry úspěšnosti. Někteří  zájemci využili i tzv. výtvarnou dílnu, kde si různými technikami mohli vyzdobit trička.

    Na závěr proběhlo vyhodnocení v rámci jednotlivých tříd a vyhlášení nejúspěšnějších družstev. 

    Na organizaci celého projektu se podíleli především členové Studentského parlamentu  s učiteli. Vítání hostů u vchodu do budovy školy, provádění po škole, dozory v učebnách a laboratořích zajistila velmi zodpovědně tentokrát třída 3.A.

    Mrzelo nás jen, že v tento netradiční den přišlo méně návštěvníků. O to více jsme jich ale přivítali v předešlých měsících (listopad – Den otevřených dveří, únor – Přijímací zkoušky na nečisto).

                                                                                                                                                                                                 (Pavla Filipová)