Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Vítěz krajského kola zeměpisné olympiády

10.05.2017 09:53

Marek Dřínovský, student primy, v únoru zdařile reprezentoval gymnázium v zeměpisných znalostech. Práce s atlasem, vědomosti bez atlasu i praktická část mu nedělala velké problémy a s počtem 80 bodů získal v okresním kole zeměpisné olympiády 1. místo.

Postoupil tedy do krajského kola, které proběhlo v březnu opět ve Žďáře nad Sázavou. I v tomto kole měla soutěž podobné úkoly – atlas, znalosti, praktická část. Zeměpisné olympiády jsou tradičně silně početně obsazeny, přesto se Markovi podařilo uspět i v širší konkurenci mezi žáky, studenty z jiných okresů a opět se stal vítězem. Celostátní kolo zeměpisné olympiády je organizováno až pro žáky tercie a vyšších ročníků a doufáme tedy, že Markův vynikající zeměpisný přehled, orientace a vědomosti jsou dobrým příslibem do budoucna a budou inspirací i motivací pro ostatní spolužáky.

Markovi gratulujeme, děkujeme za výbornou reprezentaci školy a přejeme mnoho dalších úspěchů ve školních soutěžích.