Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Jihozápadní Anglie letos podruhé

15.11.2014 23:18

Dlouho očekávaný výlet, na který se všichni studenti gymnázia neskutečně těšili a odpočítávali zbývající dny do odjezdu, je už více než měsíc za námi! Nezbývá než hodnotit a tak trochu zavzpomínat na pěkné chvíle v kultivovaném anglickém prostředí.

Vyrazili jsme 1. října v ryze nekřesťanskou hodinu 2.00 ráno. Dlouhá a úmorná cesta až do samotného jihozápadního cípu Anglie, do města Plymouth, odkud na své lodi „Mayflower“ vyrazili na počátku 17. století poutníci hledat dobrodružství v Americe, byla vyplněna smíchem a spoustou zábavy. 

Prožili jsme krásné chvíle za netypicky teplého extrémního povětří, které mělo daleko do příslovečného anglického deštivého počasí. Navštívili jsme spoustu zajímavých, doposud nových a pro nás neznámých míst. Vzpomeňme na mystický Stonehenge, strašidelný Dartmoor, romantický hrad Tintangel nebo technologicky dokonalý Eden Project s tropickými a subtropickými rostlinami či kouzelný Plymouth s netušenými možnostmi pro výhodné nákupy. Dále nás očaroval pohádkový Dorset se známými filmovými kulisami anglických křídových skal a jako bonus překrásné přístavní městečko Polperro, ve kterém jakoby se zastavil čas někdy koncem 19. století. Nelze určitě opomenout zčásti propršený Londýn s návštěvou muzea voskových figurín a naopak prosluněný pohled londýnským „Okem“ na Viktoriánský Londýn a supermoderní ekonomické srdce Evropy, londýnskou City a pak odpočítat poslední minuty na Greenwichi a hurá domů.  

To hlavní, co jsme si mohli odnést, nebyly stovky fotografií či nekonečné minuty nesestříhaného videa, ale díky pětidennímu pobytu v rodinách jsme poznali anglickou kulturu a doslova si zblízka osahali život obyčejných Angličanů.  

Každému z nás se asi líbilo něco jiného, ale za všechny můžeme říci, že celý výlet byl úžasný. Bezvadná organizace a hladký průběh, krásná a romantická místa jihozápadní Anglie a hlavního města se skvělým kolektivem určitě dlouho zůstanou v našich vzpomínkách.

                                                                                  Veronika Veselá, studentka sexty

Fotogalerie: Jihozápadní Anglie letos podruhé