Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Kvinta a 1.A v Jeseníkách na lyžích

01.03.2019 10:06

 

         Ve dnech 17. - 22. 2. 2019 se konal lyžařský výcvikový kurz pro třídy kvintu a 1. A v Karlově pod Pradědem, kde o sjezdovky rozhodně není nouze a s malou pomocí hromadné dopravy si přijdou na své i běžkaři.

         Už cestou panovala mezi námi, účastníky kurzu, příjemná atmosféra plná očekávání, co se na nás chystá. Po příjezdu jsme se ubytovali v pokojích sice menších, než jsme čekali, ale o to útulnějších. Všude byl čilý ruch až do chvíle, kdy nás poprvé vzali na lyže a na snowboard. Někteří z nás vůbec nevěděli, do čeho jdou, ale díky profesorům, kteří věděli, o čem mluví, a kteří na nás nespěchali, se všichni naučili aspoň v rámci možností lyžovat a ti zkušení se ještě zdokonalili.

       Středa pro některé znamenala zpestření, protože osm dobrovolníků (z celkového počtu pětatřiceti lidí) vyrazilo na běžky. Autobusem se zpožděním asi půl hodiny jsme vyjeli na Ovčárnu, odkud jsme na běžkách pokračovali na Švýcárnu a dále na Praděd, odkud ale nebylo bohužel nic vidět a navíc tam byla taková zima, že jsme se venku zdržovali co nejméně.  Kdo by to byl řekl, že na tak krátké trase můžeme navštívit hned tři hospody! Když nastal čas návratu na chatu a přijel autobus, váhali jsme, jestli se tam vůbec vejdeme, protože se tam natlačily snad dvě školy a my se nakonec sotva vešli do uličky.

       Ve čtvrtek už všichni jezdili na velké sjezdovce, kde se uskutečnily závody ve slalomu. Přestože podmínky nebyly snadné, všichni se vrátili živí a zdraví.              

      Lyžařský kurz ovšem nebyl pouze o lyžování. Ve volných chvílích jsme hráli ping pong, kulečník, stolní fotbálek, vyhřívali se na sluníčku a povídali si. Někteří si s sebou vzali hudební nástroje, takže o kulturní zážitky bylo také postaráno. Večerní aktivity se odehrávaly formou připravených programů, případně se pro zájemce uskutečnilo večerní lyžování za umělého osvětlení.             

     Přišel pátek a s ním poslední lyžování nebo procházka, a přestože se většině z nás ještě nechtělo, jeli jsme plni zážitků domů.  Nesčetné množství fotek a videí nám je určitě pomůže na dlouhou uchovat a i po letech si vše příjemné z kurzu připomenout.

A. Bartošová, kvinta

Fotogalerie: Kvinta a 1.A v Jeseníkách na lyžích