Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Návštěva Ruského centra

03.10.2019 08:09
 

Návštěva Ruského centra na Pedagogické fakultě v Brně

Ve středu 25. září 2019 se vydalo od naší školy 12 studentů sexty a 2.A, kteří studují ruský jazyk do Brna. Naším cílem byla Pedagogická fakulta na Poříčí 9, kde jsme navštívili Ruské centrum

Ruské centrum na Pedagogické fakultě MU v Brně slouží nejen jako podpora učitelů a studentů ruštiny – na pořádané kulturní, vzdělávací a společenské akce jsou zváni všichni příznivci ruského jazyka a ruské kultury.

Multifunkční prostory Ruského centra slouží  jako veřejná knihovna s rozsáhlou nabídkou rusko jazyčné beletrie, dětské literatury, encyklopedií, učebnic, DVD apod., dále jako učebna vybavená projektorem, interaktivní tabulí a počítači s přístupem do ruských elektronických informačních zdrojů. V neposlední řadě jsou prostory koncipovány jako studovna pro studenty (nejen) Katedry ruského jazyka a literatury PedF MU.

Ruské centrum na Pedagogické fakultě MU vzniklo a je provozováno z prostředků Fondu Russkij Mir.  Slavnostní otevření proběhlo 1. července 2014.

Pro naše studenty si vedoucí centra připravila zajímavý program - kvízy, ruské písničky, práci s obrázky a spoustu dalších aktivit. 

Návštěva tohoto centra byla pro všechny zajímavá, studenti si vyzkoušeli výuku ruštiny také v jiném prostředí, s jiným vyučujícím.

                                                    Mgr. Blanka Kubíková

                                                    vyučující ruského jazyka

 článek o této návštěvě  z časopisu Russkij mir 

Fotogalerie: Návštěva Ruského centra