Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Obnovené přátelství s Crimmitschau

01.12.2022 15:30

Za přáteli do německého Crimmitschau

Po tříleté přestávce způsobené opatřeními v souvislosti s covidem se nám podařilo zrealizovat další setkání našich spřátelených gymnázií.

V termínu 10. – 14. října 2022 jsme s 21 studenty Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem vycestovali do partnerského města Crimmitschau v Německu, kde jsme se v průběhu týdne s německými žáky Julius-Motteler-Gymnasium zabývali projektem „Studium a možnosti vzdělávání v ČR a Sasku v Německu“.

Prohlédli jsme si město Crimmitschau, setkali se s panem starostou, zavítali jsme do Západosaské vysoké školy Zwickau a města Leipzig. Všem v paměti jistě utkví impozantní budova Lipské univerzity a skalní město s mostem v Saském Švýcarsku.

Byli jsme ubytováni v rodinách, poznávali jsme jejich každodenní život, navázali nová přátelství a s příslibem opakování této spolupráce se jen neradi loučili.

Usměvavé a spokojené tváře všech zúčastněných svědčí o zdaru celé akce, která se však mohla uskutečnit jen díky aktivnímu přístupu všech, kteří naši výpravu jakkoli podpořili. Za finanční podporu děkujeme Městu Bystřice nad Pernštejnem a firmě Wera Werk.

(Pavla Filipová)