Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Oslava 17. listopadu

25.11.2019 14:53

Oslava 17. listopadu pod taktovkou maturantů

Slavnostní připomenutí listopadového výročí je na našem gymnáziu již tradičně doménou maturitních ročníků. I letos nám v pátek 15. listopadu maturanti ve svém téměř dvouhodinovém programu důstojně připomněli všechny události spojené v naší národní historii se 17. listopadem. Ukázali, že naše moderní dějiny je zajímají, že jsou si vědomi obětí, které naše současná demokracie a svoboda stály.

Do programu vhodně zakomponované záznamy krátkých rozhovorů s pedagogy i se studenty na téma demokracie a její zachování byly milým a současně poučným zpestřením jejich vlastních živých výstupů. V nich jsme měli možnost vrátit se do let před sametovou revolucí, studenti oktávy a 4. A nám s humorem a nadšením mládí vlastním předvedli svou „spartakiádní“ skladbu a módní přehlídku z osmdesátých let.

K příjemné atmosféře v aule školy přispěla i pěvecká vystoupení tříd 2. A, sexty a septimy a krásné houslové a klavírní ztvárnění písně Čerešně, které předvedly Lucie Christiánová a Slavěna Pavelková. Po studentské hymně zazpívané naším gymnaziálním pěveckým sborem se studenti 4. A s námi rozloučili jejich vlastními veselými videomedailonky.

Myslím, že za členy pedagogického sboru mohu všem účinkujícím maturantům poděkovat za příjemně strávené páteční dopoledne a popřát jim, ať se s dalšími svými úkoly vyrovnají se ctí a tak dobře, jak se jim podařilo připravit a předvést tento program.

I. Prokůpková