Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Projektový den a oslavy výročí na škole

11.11.2018 12:37

     Dne 26. listopadu 2018 proběhl na naší škole projektový den s názvem Den kultury, v jehož rámci se slavilo jak výročí 100 let republiky, tak 65. výročí našeho gymnázia. Do příprav programu se zapojili někteří profesoři i studenti, aby tak zpříjemnili páteční den sobě i ostatním studentům.

     V rámci Módního salónu děvčata představila módu 1. republiky, dokonce některé kousky poskytla studentům na vyzkoušení.  Velké sportovní nasazení předvedli studenti v dílně Sportovní legendy při soutěžích a hrách jako například šerm, fotbal či basketball. V dílně Vývoj hudby se studenti jednak seznámili s historií hudební scény, ale také si poslechli různé dobové žánry. O soše T. G. Masaryka, umístěné v atriu naší budovy, se studenti mohli dovědět více při tvorbě svých vlastních výtvarných  děl. Nezapomnělo se ani na naše slovanské sousedy a bratry v Česko-slovenské dílně, která se těšila velkému zájmu. Literární seminář poskytl studentům mnohé knižní inspirace, neboť všichni víme, že četba je jedním ze základů lidského rozvoje. Při vyplňování AZ kvízů si mohli studenti zábavnou formou ověřit své znalosti. Nemalý počet zájemců navštívil Přírodovědnou dílnu, kde si zúčastnění připravili rostlinný preparát, přiřazovali vynálezce k obrázkům s objevy či vyplnili křížovku. V neposlední řadě studenti vyhledali ve svém okolí památné stromy, které následně i s příběhem prezentovali ostatním. Další výjimečná dílna s názvem Česko-americké vztahy se zaměřovala na historickou spolupráci obou zemí a představovala americkou ambasádu v Praze.

V dopoledních hodinách nás navštívila paní PhDr. Eva Škrabalová, kastelánka hradu Pernštejna, a podělila se s námi o zajímavosti z postupu rekonstrukce pernštejnských zahrad, jež jsou v poslední době v našem okolí nejvýznamnější opravovanou památkou.

     Celé dopoledne jsme završili společným zasazením lípy na zahradě gymnázia a zpěvem naší hymny. Studenti se tak po pestrém školním dni vraceli spokojeně do svých domovů.

 

     V sobotu 27. 10. 2018 se k 100. výročí republiky a 65. výročí školy uskutečnil na našem gymnáziu Den otevřených dveří.

     Od devíti hodin si mohli návštěvníci prohlédnout školu. V některých třídách pro ně byly připraveny výstavy z historie školy, např.: školní časopisy, informace o spolupráci s Crimmitschau či Rakouským institutem nebo zajímavosti o projektu Titanik. Návštěvníkům byly také otevřeny laboratoře a posilovna.

     Ve třináct hodin se v aule za přítomnosti paní radní Jany Fialové, starosty Karla Pačisky a ředitele SOŠ a VOŠ pana Nováka konalo slavnostní vystoupení školního sboru doplněné hudebním vystoupením dalších našich studentů. Sbor zazpíval např. skladby: Jsem Moravan, Markytánka či Ach, synku, synku. Po vystoupení následovala přenáška PhDr. Martina Šikuly, našeho bývalého studenta, s názvem Osmičková ohlédnutí za událostmi nejen osudovými.

     V patnáct hodin se dveře našeho gymnázia uzavřely, a ukončily tak velmi zdařilou akci, která přilákala a zaujala nejen naše studenty, ale i mnoho zájemců z řad veřejnosti.

za studentský parlament

Vendula Fořtová a Miroslava Vašíčková

 

Fotogalerie: Projektový den a oslavy výročí na škole