Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Studenti v Rakousku

18.10.2019 18:15

Rakouské poklady očima studentů

     Tak jako každý rok se i letos studenti Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem zúčastnili poznávacího zájezdu do zahraničí. Tento rok se hlavním tématem staly „přírodní krásy Rakouska.“

     Náš výlet jsme zahájili časně ráno 15. září 2019. Po šesti hodinách cesty jsme dojeli do vesničky Mixnitzbach. Náročná strmá cesta „po svých“ nás dovedla k začátku Medvědí soutěsky (Bärenschützklamm). Nádherná příroda všechny doslova ohromila, obklopovala nás po celou dobu šplhání po různých žebřících a lávkách. I přes náročnost terénu jsme se vrátili šťastně k autobusu a pokračovali směrem k Meishofenu. Zde jsme zakotvili k našemu prvnímu noclehu.

     Druhý den na nás čekaly opravdové krásy Alp. První zastávka se uskutečnila v proslulé vesnici Heiligenblud. Hned po příjezdu jsme si užívali uchvacující pohled na nejvyšší vrchol rakouských Alp Grossglockner a ledovec, jež pokrývá určitou část povrchu pod touto horou. Na proslulé vyhlídce Franz Josefs-Höhe se k nám sběhli přítulní svišti. Nechali se nakrmit a nadšeně pózovali při fotografování.

    Dalším cílem programu byla tzv. Hochalpenstrasse, tudy jsme projeli nemalou část alpských serpentýn. Líbila se nám i návštěva muzea o alpské přírodě. Večer jsme se ubytovali v menším městečku Villach.

     Třetí den ráno jsme vyjeli směrem ke Stezce korunami stromů. Zde jsme strávili větší část dopoledne procházkou po lávkách s interaktivními úkoly. Odpoledne bylo věnováno návštěvě jedněch z nejkrásnějších vodopádů v Evropě - Krimmelským vodopádům. Společně jsme se vydali směrem k nejvyššímu vrcholu vodopádů, a ač většina z nás v průběhu cesty ztrácela dech, všichni jsme si užili výhled na divokou vodu padající ze skal do neznáma. Mnozí z nás vytrvali a došli až na samý vrchol vodopádů, položený ve výšce 1460 m.n.m.

    Poslední den jsme brzy ráno přejeli do nedalekého alpského muzea. Krom různých interaktivních projekcí, 360 stupňového kina a výstavy alpské fauny a flóry nás všechny zaujal pravý ledovec.

    Závěrečným bodem zájezdu bylo světoznámé lyžařské středisko Kitzbühel. Po úchvatném výjezdu lanovkou k začátku závodní sjezdovky a následném volnu věnovanému prohlídce tohoto působivého místa jsme se vrátili do centra stejně pojmenovaného městečka a definitivně se rozloučili s Rakouskem. Překvapením pro nás bylo nečekané odbočení za hranice Německa k jezeru Königssee. Tato zastávka se stala třešničkou na dortu k již i tak velice vydařenému zájezdu.

    Domů jsme se vrátili obohaceni o celou řadu nezapomenutelných zážitků s příslibem vrácení se do nově poznaných kouzelných míst Rakouska.

                                 Michaela Zitová - studentka 3. ročníku