Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Beseda o studiu ve Velké Británii

17.01.2017 12:35

 

V úterý 10. ledna přišel naši školu navštívit náš loňský maturant Adam Fořt, který spolu s dalšími dvěma spolužáky (Vendulkou Navrátilovou a Radkem Gregorem) studuje prvním rokem na univerzitě v anglickém Bristolu. Adam se setkal se studenty septimy a 3. A  a v průběhu neformální besedy je seznámil s podmínkami studia ve Velké Británii, s možnostmi práce, předal své osobní zkušenosti a zážitky. On sám je v Anglii velice spokojený a úspěšný a po překonání počátečního váhání a nejistoty je dnes velmi rád, že toto rozhodnutí učinil. Pro naše budoucí maturanty byla tato beseda určitě výbornou motivací.

Na první pohled se může zdát, že odejít studovat do zahraničí je rozhodnutí, které přináší spoustu komplikací a starostí. Samozřejmě žádný začátek není jednoduchý, ale příklad Adama i dalších našich studentů ukazuje, že i tato volba je reálná.

Jen doufejme, že v souvislosti s Brexitem se podmínky pro studium ve Velké Británii nebudou alespoň v nejbližších letech měnit.

Pavla Kunovská, učitelka AJ