Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Exkurze žáků do Anglie

18.06.2023 20:15

Krásná Anglie

Na přelomu května a června se třidy sexta a 2. A zúčastnily zájezdu do Anglie. Ve večerních hodinách jsme nastoupili do autobusu a vyrazili směrem k Rozvadovu. Noc strávená na cestě byla sice náročná, ale ráno nás přivítala slunná Belgie. V hlavním městě jsme navštívili Atomium, model zvětšené krystalické mřížky železa, a dále historické město Gent, kde se v kostele sv. Bavona nachází známý gotický oltář. Po přespání v hotelu F1 jsme se do Anglie dostali tunelem, který vede pod mořem z města Calais do Doveru. Byl to zvláštní pocit nacházet se pod hladinou moře. Konečně v Anglii! Bílé útesy doverské nezklamaly! Ten samý den jsme ještě navštívili památník bitvy o Británii v městečku Folkestone a známé poutní místo v Canterbury s nádhernou katedrálou. Užili jsme si procházky po majestátných bílých útesech na pobřeží a ochutnali atmosféru zábavního přímořského městečka Brighton. Ale to už jsme se blížili k našim hostitelským rodinám a nervozita stoupala. Kde budeme spát? Domluvíme se? Nakonec vše dobře dopadlo. Další den byl věnován městu Salisbury a hlavně jednomu z nejznámějších míst Anglie – Stonehenge. Počasí nám přálo a my byli rádi, že můžeme na vlastní oči vidět stavbu starou pět tisíc let. Poslední zastávkou tohoto dne byl královský hrad ve Windsoru. Náš anglický pobyt jsme ukončili návštěvou Londýna. Z London Eye jsme se kochali krásným výhledem na město, prošli starodávný Tower a viděli další místa, jako například Big Ben či Buckinghamský palác. Unaveni po celém zájezdu a plni dojmů a zkušeností jsme usedli do autobusu a jeli domů.

Byl to nezapomenutelný zážitek, který rozšířil naše obzory, ujistil nás, že s angličtinou na tom nejsme tak špatně a umožnil nám nahlédnout do života, historie a kultury anglického národa.

Studenti sexty a 2.A bystřického gymnázia