Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Pelhřimovský Poetikon 2017

28.03.2017 11:26

Pelhřimovský Poetikon 2017

Studenti naší školy, Adéla Chocholáčová z kvinty a Jiří Lukáč ze sexty, reprezentovali naši školu na krajské přehlídce uměleckého přednesu s postupem na Wolkerův Prostějov.

23. března 2017 se setkali v příjemných prostorách Městské knihovny v Pelhřimově s dalšími mladými interprety literárních textů z Kraje Vysočina. Smyslem byla konfrontace tvůrčích výsledků při práci s poezií a prózou, což posuzuje odborná porota. Nedílnou a snad i podstatnější součástí akce je vzájemná inspirace, výměna názorů mezi lidmi sdílejícími společné zaujetí literaturou a prací s literárními texty. Oba dva naši studenti mají bohaté zkušenosti v oblasti uměleckého přednesu, jemuž se věnují od počátku studia na gymnáziu. Jejich zralé a hodnotné výkony to potvrdily. Lektorský sbor ocenil kvalitní hlasovou techniku, dikci, dovednost navázat kontakt s posluchači a sdělit svůj prožitek básně či úryvku z prózy. Mohli jsme diskutovat o výběru textů, slyšeli jsme doporučení a rady, jak ještě výkony zkvalitňovat. Věřím, že bude šance v budoucnu rozvíjet získané poznatky při podobných recitačních setkáních.

Děkuji Adéle a Jiřímu za reprezentaci školy. Mimochodem ze žďárského okresu byli jedinými účastníky, ostaní přijeli z Třebíče, Jihlavy, Pelhřimova.

L. Císařová, pkčjl