Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Spolupráce se zahraniční školou v Itálii

22.09.2016 08:48

Nové přátelství gymnázia

 

    V dnešní době existuje mnoho možností, jak poznávat  lidi z různých koutů světa.

    Těmto možnostem nejsme naklonění jenom my, ale i naši profesoři, a proto jsme s radostí přijali návrh paní profesorky Filipové, navázat kontakt v rámci hodin němčiny s patnácti studentkami Střední pedagogické školy Weisse Rose, nacházející se na severu Itálie, v nádherných Alpách, v městečku Cavalese.

    V našem prvním mailu adresovaném do Itálie jsme představili sebe, svou rodinu, své záliby a koníčky. Milým překvapením pro nás byly jejich odpovědi v ručně psaných dopisech, které poslaly společně s fotografiemi, přitahující hlavně kritické očko našich spolužáků... Na fotografiích se italské dívky usmívaly i se svou třídní učitelkou Susanne Renzier.

    Společnými silami jsme se zájmem i nadále pracovali na našem nově vznikajícím projektu. Vytvořili jsme plakáty, které měly našim novým přátelům představit naše město, gymnázium a okolí.

    Ke konci školního roku jsme od dívek dostali pohledy s pozdravy, zaujala nás krásná přírodní zákoutí severní Itálie.

    V zatím posledním psaní pro kamarádky jsme porovnávali dny volna v České republice a v Itálii, protože podle jejich informací mají letní prázdniny delší.
    Věříme, že naše spolupráce, která nám umožňuje výborné procvičení cizích jazyků, se bude  rozvíjet tím správným směrem a snad budeme moci uskutečnit i společné setkání.

 

                          (Adéla Chocholáčová a Daniela Kuncová, studentky kvarty)

foto