Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Biologická olympiáda - školní kolo

07.03.2023 08:12

Výsledky školního kola Biologické olympiády

Dne 1.3. 2023 se v laboratoři biologie uskutečnilo školní kolo Biologické olympiády. Soutěžící museli předem nastudovat přípravný text, na základě kterého odpovídali na testové otázky. Následně je čekalo poznávání 15 druhů rostlin a 15 druhů živočichů. Celé klání zakončili splněním praktického úkolu. Všichni účastníci si zaslouží velikou pochvalu za nadstandartní přístup k biologii, který několikanásobně přesahuje běžné povinnosti jejich spolužáků.

A jak to celé dopadlo?

V kategorii D (prima a sekunda) se na 1. místě umístila Sára Zuchnická ze sekundy, na sdíleném druhém místě pak Kristýna Večeřová a Šimon Vorlíček z primy.

V kategorii C (tercie a kvarta) se na 1. místě umístil Dominik Čech z tercie, na druhém místě Vojtěch Fořt z tercie a na třetím místě Zina Vandírková z kvarty.

V kategorii B (1. a 2. ročníky VG) se na 1. místě umístila Karolína Cacková ze sexty, na druhém místě Hana Bartoňková a na třetím místě Jan Běluša, oba ze třídy 2.A.

V kategorii A (3. a 4. ročníky VG) se na 1. místě umístila Daniela Kostková z oktávy a na druhém místě Vojtěch Punčochář ze třídy 3.A.

Všichni vítězové postupují do dalšího kola. Okresní kolo pro kategorii D se za účasti Sáry Zuchnické uskuteční 30.3. 2023 ve Žďáru nad Sázavou. V kategorii C pak 17.4. 2023 zabojuje Dominik Čech, také ve Žďáru nad Sázavou. Krajské kolo kategorie A bude Danielu Kostkovou čekat dne 24.3. v Havlíčkově Brodě. A Karolína Cacková na stejném místě své síly změří s ostatními vítězi školních kol v pátek 31.3. 2023.

Všem vítězům gratulujeme! Postupujícím děkujeme za šíření dobrého jména školy a přejeme hodně úspěchů v navazujících kolech soutěže.

 

   Za předmětovou komisi Bi zapsala Eva Musilová.