Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Certifikáty „nanečisto“

06.12.2012 08:33

Certifikáty „nanečisto“

                Dne 5. 12. 2012 se skupina studentů z různých ročníků Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem sešla v jídelně školy, aby si vyzkoušela jejich znalost anglického jazyka a také připravenost na certifikáty ECL (úrovně B2). Byla to velmi přínosná zkušenost a jedinečná šance na získání informací o průběhu zkoušky a její náročnosti. Byla to zkrátka nabídka pro studenty, která se neodmítá.

            Na začátku jsme byli poučeni o tom, jak certifikáty vznikly, jaké mají stupně obtížnosti a z jakých jazyků je možné je složit. Dále jsme se dozvěděli, že zkouška se skládá ze čtyř části - poslechu, porozumění textu, psaní slohové práce a konverzace v párech. V prvních okamžicích se nás zmocnila tréma, ale rozhodně neovlivnila naše výkony a každý z nás se snažil co možná nejlépe zodpovědět všechny otázky, i když se jednalo pouze o cvičný pokus. Nejobtížnější části zkoušky byl dle mého názoru poslech. Poté jsme si vyzkoušeli, jak dokážeme porozumět textu a byli jsme seznámeni s tím, jak by měl vypadat ústní projev. Dva z nás dokonce předvedli názornou ukázku.

            Tato událost byla rozhodně velkým přínosem pro každého zúčastněného. Pro někoho mohla být zkouška primitivní, mnohým z nás však otevřela oči a ukázala nám, na co je třeba se zaměřit, abychom to příště zvládli lépe. Přeci jen to tentokrát bylo nanečisto a každý není ve své kůži, když má v zádech čerty. :)

Josef Zelinka, septima

 foto