Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Den boje za svobodu a demokracii v režii studentů

27.11.2015 11:47

Jako každý rok, tak i letos probíhala 16. listopadu oslava Dne studentstva v aule gymnázia v režii maturitních ročníků. Oktáva a  4.A tentokrát spojily své síly a připravily na dvě vyučovací hodiny velmi zajímavý a poutavý program. Celou akci zahájila minuta ticha k uctění památky listopadových teroristických útoků ve Francii.  V duchu motta „ Boj za svobodu“ byly připomenuty události, které  proběhly  od září roku 1939 až po listopad roku 1989. Velmi pěkné a dramaticky zdařilé představení  ukázalo schopnost studentů zvládnout  úkoly nepřímo související s výukou. Ocenila bych i dobře zpracovanou kombinaci hraných ukázek s mediálními vstupy ve formě autentických záběrů dané doby. Někteří studenti svou roli pojali téměř jako profesionálové. Do programu byly vhodně zakomponovány i příspěvky z jiných tříd ve formě písní nebo „otázek na zamyšlení“. Zajímavé byly rozhovory s učiteli na téma sametové revoluce. Přestože už uběhlo 26 let, na tak významné dny měnící dějiny národa se nezapomíná…Do představení se zapojil i náš školní pěvecký sbor, jehož vystoupení má vždy vysokou úroveň ,a pěkně tak celou akci doplnil.

Často se setkáváme s  názorem, že státní svátky spojené s historickými událostmi ztrácejí pro dnešní  společnost svůj význam. Snažme se tomu zabránit. Je dobré a nutné si je alespoň takto připomínat.

A proto velký dík patří nejen organizátorům,  tedy oktávě a  4.A,  ale  i všem  aktérům celého vystoupení.  Zodpovědně a důstojným způsobem se zhostili  oslav Dne boje za svobodu a demokracii.

                                                                              Monika Stará

foto