Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Den otevřených dveří na gymnáziu

14.11.2014 08:00

Již tradičně na naší škole vítáme hosty, nové zájemce o studium, jejich rodiče i naše milé absolventy. Všechny vidíme velmi rádi, neboť jejich návštěva nám dokazuje jejich zájem a přízeň.

V letošním školním roce tento den připadl na 14. listopad. Den, kdy na gymnáziu v posledních vyučovacích hodinách probíhal slavnostní program k připomenutí si historie českého národa a událostí 17. listopadu 1989.

Všichni hosté si během dopoledne mohli prohlédnout učebny, laboratoře, posilovnu, mohli se zapojit do procesu výuky, shlédnout prezentační DVD naší školy či DVD dokumentující spolupráci se školami v zahraničí. Na čtyřech stanovištích v jednotlivých podlažích byly pro naše „budoucí“ studenty připraveny zábavné úkoly, kvízy a tajenky. Od 4. vyučovací hodiny se v aule gymnázia odehrával slavnostní program k 17. listopadu – Dni boje za svobodu a demokracii v režii maturitních ročníků, v letošním roce pod taktovkou třídy oktávy.

Patří jim velký obdiv a chvála, neboť tyto vážné historické události dokázali připomenout velmi důstojným způsobem. Díky nim se tyto události zapsaly do podvědomí ostatních studentů. Své role se třída oktáva zhostila opravdu se ctí, předvedli svou dospělost, znalost historie a jejích okolností. Doprovodný program zajistili převážně třídy nižšího gymnázia, třída kvinta a pěvecký sbor pod vedení paní profesorky Marty Kočíkové. Věřím, že se všichni velmi dobře bavili a my starší ročníky i s dojetím zavzpomínaly.

Po programu si naší hosté mohli opět projít a prohlédnout školu. Celý den se o naše návštěvníky starala třída kvinta, která se ukázala jako velmi komunikativní a reprezentativní. Potěšilo nás, že se za naše studenty nemusíme stydět, ba právě naopak. Vážíme si toho, že stojí při nás a umí se v současné společnosti prosadit.

Naši potencionální budoucí žáci vyplnili dotazníky, z nichž jsme 5 vylosovali. V brzké době na základní školy, které v dotazníku uvedli, předáme drobnou odměnu za jejich účast na našem Dni otevřených dveří a zapojení se do kvízů, soutěží a her.

Další den otevřených dveří plánujeme na 27. 2. 2015.

Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Fotogalerie: Den otevřených dveří na gymnáziu