Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Jak jsme lyžovali

24.01.2019 15:52

Lyžařský výcvik sekunda

Ráda bych Vám napsala pár řádků o letošním lyžařském výcviku.

Od středy 9. 1. 2019 do úterý 15. 1. 2019 jsme se třídou absolvovali lyžařský kurz. Tento kurz byl především zaměřen na běžecké lyžování, které bylo povinné pro všechny od středy 9. 1. do pátku 11. 1. 2019 s tím, že další dva dny (tedy pondělí a úterý ) si každý mohl vybrat mezi běžeckým a sjezdovým lyžováním. Vzhledem k tomu, že den před lyžařským kurzem napadlo skoro 20 cm sněhu, tak se profesoři rozhodli první dva dny strávit v terénu, který znají, a připravit tak sebe i nás na páteční běžkařský výlet do Nového Města na Moravě.

První den jsme strávili v okolí gymnázia a téměř všichni jsme doběhli (nebo spíše došli) až k bystřickému letišti. Po nutném doplnění kalorií jsme se pomalu vraceli ke škole starým krásným lužáneckým úvozem, po jehož projetí následovalo „bolestivé“ stoupání zpět ke škole. Do stopy nás doprovodili paní prof. Svobodová a pan prof. Illek.

Druhý den jsme dojeli až na hráz Domanínského rybníka. Pro většinu z nás to byl nadlidský výkon, který si málokdo uměl ještě den předtím představit. Řádná svačina spojená s odpočinkem všem dodala sílu tolik potřebnou na zpáteční cestu. Tento výlet s námi absolvovali páni profesoři Illek a Blaha.

Za krásného pátečního počasí nás dopravil malý autobus pana Švarce do obce Tři Studně, odkud jsme za střídavého stoupání a klesání zamířili ke Ski hotelu do Vysočina arény. Vzhledem k obrovskému množství sněhu a krásnému počasí jsme jeli zimní pohádkovou krajinou, kterou mnozí z nás ještě nikdy neviděli. Všechny stromy byly oděny do bílého hávu a společně s azurovým nebem to byla parádní podívaná.  

Ve zbývajících dnech výcviku už bylo na každém z nás, zda zůstane věrný kouzlu bílé stopy nebo půjde zkusit sjezdové lyžování. Já jsem si zvolila druhou cestu, kterou byl sjezd na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě.

V pondělí se nám na sjezdovce věnovali paní prof. Stará a pan prof. Blaha. V úterý jsme si to rovněž moc užili a nevadilo nám ani občasné silné sněžení a mrazivý vítr, který leckdy rozhoupal i sedačku lanovky. Pan prof. Blaha zůstal svahu věrný po oba tyto dny. Podporu v úterní části výcviku mu zajišťoval pan prof. Bárta. Běžkařské skupině se po oba novoměstské dny pečlivě věnoval prof. Illek.

Zkrátka, vyšlo nám počasí, nikdo se nezranil a bylo to SUPER.

SKOL! (lyžařský pozdrav J)               

                                                                                                                                                             Jolana Rodová

 

Fotogalerie: Jak jsme lyžovali