Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Jazykový projekt v Rakousku

16.12.2021 21:32

Jazykový projekt v rakouském Kuchlu

    Rádi bychom zavzpomínali na dny, kdy jsme v termínu 21. – 25. října 2021 trávili dny praktickou výukou němčiny a poznáváním okolí města Salcburk.

    Díky náhodné známosti z distanční výuky s rakouskou lektorkou Theresou Reindl se nám otevřely obrovské možnosti, které jsme s nadšením využili.

    Při cestě do městečka Kuchl nedaleko Salcburku jsme si při okružní jízdě hlavním městem Rakouska prohlédli hlavní památky a nejvíce času jsme strávili v areálu zámku Schönbrunn     a v zoologické zahradě. Některým z 25 studentů vyššího Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem se tak splnil jejich sen, navštívit tuto unikátní zahradu a vidět např. pandy.

    Uvítání v rodinném pensionu naší lektorky nás rozhodně nezklamalo, pohodlné pokojíky se skvělou místní rakouskou kuchyní nadchly snad každého účastníka.

    Dopoledne jsme trávili výukou němčiny, zazněla tu i ruština, vše pod vedením naší rodilé mluvčí Theresy, která si pro nás připravila rozmanitý program. Pronikli jsme i do salcburského dialektu, aktivně komunikovali v cizím jazyce a upevňovali naše gramatické znalosti.

    V odpoledních hodinách jsme navštívili solné doly v Halleinu, vesničku Keltendorf, seznámili se s městem Salcburk, oddávali se horské turistice, někteří se otužovali v místním Badesee, prozkoumávali malebné městečko Kuchl a jeho obchůdky. 

    S nádhernou krajinou mezi jezery a horami jsme se jenom neradi loučili. I když jsme se museli podřídit přísným hygienickým opatřením, potkávali jsme samé vstřícné a milé lidi, kteří byli potěšeni naším zájmem o jejich jazyk, kulturu a život.

    Projížďka kolem salcburských jezer a zastávka u jezera Wolfgangsee se staly posledními světlými body před naší neodkladnou cestou směr Česko a návratem do reality.

    Velmi si vážíme podpory Města Bystřice n. P., firmy Wera Werk a firmy Cormen, kteří svým příspěvkem zpříjemnily finanční nákladnost celé akce. Děkujeme také panu Jiřímu Švarcovi za zajištění dopravy a jeho vstřícnost při nárocích během našeho programu. Máme všichni na co vzpomínat.

                                                                                (Účastníci projektu GyBnP)

 

Fotogalerie: Jazykový projekt v Rakousku