Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Kulturní akce

05.02.2016 10:47

Výchovný koncert

Před vydáním pololetního vysvědčení měli žáci nižšího gymnázia možnost vyslechnout si velmi kvalitní koncert smyčcového kvarteta Bohemia classic quartet. Přibližně padesát minut zkušení profesionální hráči, kteří se léta zabývají komorní hrou a sólovou činností, uváděli nejznámější kratší skladby z oblasti vážné hudby, ale také některé melodie populární hudby. Kromě poslechu skladeb se žáci seznámili se základními hudebními hodnotami, jako je takt, tón, výška, barva, délka nebo poznáním hudebního motivu a tématu. V pořadu zazněly skladby W.A.Mozarta, A. Dvořáka, L. Boccheriniho, J. Brahmse, ale i Yesterday od skupiny The Beatles. Celý program žáky zaujal a jistě splnil svůj výchovný cíl – rozvíjet u žáků estetické cítění.  

 

Beseda o Africe v anglickém jazyce

Studenti vyššího gymnázia se zúčastnili dvouhodinové besedy s cestovatelem panem Janem Vařekou. Jeho prezentace a beseda byla zaměřena na zážitky z cestování po Africe. Žáci se poutavým způsobem seznámili se zeměpisnými informacemi o tomto kontinentu, které pan Vařeka doplnil vyprávěním autentických zážitků. Beseda byla přínosem nejen svým obsahem, ale také formou, protože po celou dobu zněla v aule pouze angličtina - jak ze strany přednášejícího, tak i v dotazech a reakcích žáků.

 

Divadlo v podání žáků ZUŠ

Příjemným začátkem druhého pololetí byla pro studenty primy až kvarty návštěva Kulturního domu, kde 2. února hrálo Divadlo Beze Jména divadelní představení Princezna ze mlejna. Velmi pěkné představení doprovázené orchestrem tradičně nezklamalo. Je pěkné, že někteří aktéři, ať už divadelníci nebo muzikanti, jsou současní nebo bývalí studenti gymnázia. Žáky i učitele pohádka v tomto podání zaujala, líbily se především herecké výkony některých jedinců. Těšíme se na další zajímavá představení.