Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Mezinárodní jazykové zkoušky na gymnáziu úspěšně pokračují

02.11.2015 10:00

Příprava na mezinárodní jazykové zkoušky má na naší škole již několikaletou tradici.  Důkazem toho, že se našim studentům daří u těchto zkoušek obstát, jsou také výsledky z loňského školního roku, kdy žáci maturitních ročníků  po dvouleté intenzivní přípravě zhodnotili své  schopnosti a znalost anglického jazyka.  Ze sedmi kandidátů pouze jedné žákyni o dva body uniklo dosažení certifikátu na úrovni B2, naopak jiný student předvedl tak vynikající výkon, že získal certifikát úrovně C1. Jen pro připomenutí -  nejvyšší možná dosažená jazyková úroveň je C2.

I letos pokračujeme v přípravě na tyto velmi náročné zkoušky. Počátkem října navštívil naši školu pan David Koster z jazykové školy PARK, se kterou již dlouhodobě spolupracujeme a která nám pomáhá s jejich realizací. Prezentace pana Kostera poskytla atraktivní a živou formou našim studentům základní informace o dané zkoušce, její organizaci a průběhu.

FCE (First Certificate in English) je nejrozšířenější ze všech zkoušek organizovaných univerzitou v anglické Cambridge. Jedná se o úroveň „více pokročilí“ a vyžaduje osvojení si všech jazykových dovedností. FCE je široce uznávaná v obchodní sféře a průmyslu, univerzitami, soukromými i veřejnými zaměstnavateli v celém anglicky mluvícím světě. Každý, kdo úspěšně tuto zkoušku složí, obdrží mezinárodně uznávaný certifikát jako doklad o dosažené úrovni. 

Doufáme, že i letos bude píle a snaha našich studentů odměněna a že se jim podaří tyto nelehké certifikáty získat. Držíme palce!

Mgr. Pavla Kunovská, učitelka anglického jazyka