Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Naši studenti na summitu OSN

06.11.2020 18:03

Nedávno se nám naskytla příležitost zúčastnit se XXVI. ročníku Pražského studentského summitu konkrétně modelu OSN. Podmínkou přihlášky bylo sepsání eseje s tématem námi vybraného globálního problému. Rozhodli jsme se proto zaobírat jedním z největších aktuálních problémů a to problematikou rozšiřování vlivu velmocí a použití práva veta v Radě bezpečnosti. Nakonec měla i přes velkou konkurenci přihláška úspěch a byli jsme přijati jako delegáti státu Afghánistán. Stali jsme se tak účastníky orgánů SPECPOL (Lukáš Coural), ECOFIN (Petr Smolík) a programu UNEP (Monika SPECPOLu debata nabrala rychlý spád, řešila se vážná témata zahrnující politické násilí a na závěr se při cvičné konferenci rozebíral a upravoval právní dokument. Na druhou stranu v UNEPu mile seznámili zábavnou hrou, rozvíjeli své argumentační dovednosti v menších pracovních skupinách a nakonec se věnovali problematice sucha. 
 
Jsme opravdu rádi, že se na tomto projektu můžeme podílet, protože díky nabytým zkušenostem a získaným <span class="SpellingError SCXW110249644 BCX9" data-ccp-charstyle="spellingerror" style="margin: 0px; padding: 0px; user-select: text; -webkit-user-drag: none; -webkit-tap-highlight-color: transparent; background-repeat: repeat-x; background-position: left bottom; background-image: url(" data:image="" gif;base64,r0lgodlhbqaeajecap="" 8aaaaaaaaaach5baeaaaialaaaaaafaaqaaaiilgaxcchrtcgaow="=&quot;);" border-bottom:="" 1px="" solid="" transparent;="" background-color:="" inherit;"="">softskills to není přínosné pouze v profesním, ale i v osobním životě.

 

Za zúčastněné Lukáš Coural, Petr Smolík a Monika Trdá