Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Ohlédnutí za závěrem školního roku

08.09.2017 10:55

Na konci minulého školního roku proběhlo v aule gymnázia vyhodnocení školních soutěží a olympiád. Byli vyhodnoceni studenti, kteří reprezentovali školu ve vědomostních i sportovních soutěžích. Je velmi sympatické, že ocenění žáci se našli v každé třídě. Vyhlášení studenti obdrželi diplomy, poukázky na nákup zboží, malé věcné dárky, čokolády. Přesto největší odměnou pro ně jistě byl hlasitý potlesk od ostatních spolužáků a učitelů. Atmosféru si lze připomenout na fotkách pod článkem. Akce měla motivační charakter a určitě povzbudí ostatní ve snaze a ochotě reprezentovat gymnázium na soutěžích a olympiádách i v dalším školním roce. 

Nejlepších výsledků v oblasti vědomostních soutěží dosáhli Vendula Fořtová a Jiří Kabrda, současní studenti kvinty. Vendula získala v Olympiádě z českého jazyka 1. místo v okresním i krajském kole, v celostátním kole obsadila krásné 6. místo. Byla nominována do soutěže Talent  Vysočiny  v humanitním oboru v kategorii ZŠ a nižší stupeň gymnázia. Velkým úspěchem pro ni  bylo už pozvání od organizátorů pro deset nejlepších v této kategorii na vyhlášení vítězů, které se konalo ve Žďáře nad Sázavou. Díky svým výborným výsledkům v olympiádách a soutěžích na krajské úrovni byl do této soutěže nominován i Jirka Kabrda, a to hned ve dvou oblastech – sportovním oboru a přírodovědném oboru. Komise Jirku pozvala mezi deset nejlepších na slavnostní vyhlášení za obor přírodovědný v kategorii ZŠ a nižší stupeň gymnázia. Oba naši studenti získali jednorázové stipendium v hodnotě 1000 Kč. Za přítomnosti zástupců našeho kraje, odborné komise, učitelů, ředitelů, rodičů  nominovaných žáků, sourozenců a dalších účastníků proběhlo ve velmi příjemném slavnostním duchu vyhodnocení, které bylo zakončeno výborným občerstvením.

Všem vyhodnoceným žákům děkuji za kvalitní reprezentaci školy a přeji mnoho úspěchů v dalších letech.  

                                                                                                                 Monika Stará                              

Vyhlášení vítězů 2017