Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Olympiáda v německém jazyce ve školním roce 2014/2015

20.02.2015 15:34

Jako každý rok se v rámci výuky německého jazyka snažíme reprezentovat naši školy v soutěži Olympiáda v německém jazyce. Tento jazyk je u nás vyučován pouze jako druhý cizí jazyk, ale i tak mají žáci možnost získat kvalitní průpravu, znalosti a přípravu ke státní maturitní zkoušce popř. k certifikátovým zkouškám, které v rámci našich možností ve spolupráci s Rakouským institutem nabízíme a zprostředkováváme.

V letošním školním roce jsme po výběru v třídním a školním kole obsadili dvě kategorie. Z nižšího gymnázia jsme v ročníku kvarta pověřili dva svědomité žáky kvarty Jiřího Lukáče a Roberta Königa, kteří naši školu zastoupili v kategorii II. A dne 13. 2. 2014 v Active – SVČ ve Žďáru nad Sázavou.

V Kategorii vyššího gymnázia III. nás reprezentovaly pilné studentky ročníku septimy Karolína Tomanová a Klára Kadlíčková, která zastoupila nemocnou Terezu Šenkýřovou ze 3.A. Toto okresní kolo se konalo dne 11. 2. 2014 na Gymnázium V. Makovského v Novém Městě na Moravě.

I když jsme neobsadili přední příčky, vzhledem k počtu získaných bodů nás naši studenti velmi dobře reprezentovali. Pevně věřím, že je zájem o německý jazyk neopustí. Děkujeme!

                                                                                     Pavla Filipová (vyučující německého jazyka)