Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

"Přijímačky nanečisto"

05.02.2016 08:26

V pondělí 1.2. 2016 proběhly na naší škole takzvané " Přijímačky nanečisto", které měly za cíl seznámit uchazeče o studium z pátých a devátých tříd s formou a přibližným obsahem přijímací zkoušky, která je čeká už letos v dubnu. Pracovali pod vedením zkušených vyučujících, kteří využili nabídky celostátně doporučených materiálů. Tyto  testové úkoly budou i s výsledky dostupné pro veřejnost od 8.2.2016 na webové adrese  www.cermat.cz (přijímací řízení SŠ 2016 - ilustrační testy). 
Rodiče, kteří doprovodili své děti, využili v hojném počtu možnosti popovídat si s ředitelem školy o věcech, které je v souvislosti s budoucím studiem  zajímají. Přínosem pro ně jistě bylo i to, že v jejich 
řadách byli i tací, kteří škole hodlají ke vzdělávání svěřit už  své druhé nebo i několikáté dítě. Osobní  pozitivní zkušenost, kterou mohli předat "nováčkům", byla velmi cenná.

Budoucí studenti mohou využít i konzultace k přijímacímu řízení u vyučujících matematiky a českého jazyka. Kontakty jsou k dispozici na stránkách školy. Po telefonické domluvě budou učitelé k dispozici s odbornými radami, konzultacemi k příkladům i s pomocí, jak správně vyplňovat přijímací testy.