Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Program dlouhodobé prevence

07.12.2015 12:17

Program dlouhodobé primární prevence – tercie

Žáci tercie se 2. 11. zúčastnili tříhodinového programu Můj život, můj svět.

Cílem tohoto programu bylo, aby si žáci uvědomili hodnoty, které jsou pro ně samotné důležité, které je ovlivňují a posouvají dál.

Žáci se o svých hodnotách a prioritách spolu bavili, vyměňovali si méně důležité za důležitější, přičemž zjistili, že získat od kamarádů důležité hodnoty není nijak jednoduché, protože ani oni se jich zříci nechtějí.

Ve třídě panovala veselá komunikativní nálada, žáci se navzájem inspirovali, učili se respektovat hodnoty druhého a prosadit své názory.

 

Program dlouhodobé primární prevence – sekunda

Žáci sekundy tentýž den absolvovali tříhodinový program s názvem Ďáblíci a andílci.

Byl zaměřen na vztahy a komunikaci mezi děvčaty a chlapci, na jejich pohled na svět, společné a odlišné zájmy. Cílem bylo opět porozumění, lepší komunikace a fungování ve třídě.

Žáci plnili různé úkoly, např. měli nakreslit dva ostrovy. Jeden dívčí, druhý chlapecký, každý měl mít na ostrově své místečko, kde se cítí dobře. Jiný úkol spočíval v sepsání zásad ostrova, na kterých by se všichni ostrované domluvili a tedy i respektovali. Pak vše popisovali, vysvětlovali a seznamovali s tím druhé ostrovany.

Nejvíce se žákům líbila hra Obruče, kde se ukázalo, že třída umí táhnout za jeden provaz, umělé rozdělení na holky a kluky by bylo při splnění úkolu spíše překážkou.