Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

REPREZENTACE NAŠEHO GYMNÁZIA V DALEKÉM MEXIKU

06.01.2016 12:21

Už tradičně se naši studenti účastní v hojném počtu výtvarných soutěží. Nejinak tomu bylo na podzim 2015, kdy je zaujalo téma SVĚTLO PRO ŽIVOT.

Valné shromáždění OSN totiž rok 2015 vyhlásilo ROKEM SVĚTLA. Na našem gymnáziu vzniklo 34 soutěžních prací – malby, kresby, koláže a dokonce i trojrozměrný objekt.

V rámci celorepublikové soutěže v mladší kategorii obsadila 1.místo za mikroregion Bystřicko Jana Dvořáková z tercie a starší studenti si vedli takto : 1.místo Petr Kunc (kvinta), 2.místo Michala Plucková (kvinta) a 3.místo Jaroslav Vokurka (1.ročník).

Tito studenti si byli přebrat cenu v Muzeu Bystřice n.P. za účasti představitelů města i kraje. Tím by mohla celá záležitost skončit, ale pak se děly věci : v Praze zasedala zvláštní komise, která vybírala výtvarné práce za Českou republiku. Tato dílka putovala na celosvětovou konferenci do Mexika, kde měl být ROK SVĚTLA  na slavnostním ceremoniálu ukončen.

A k našemu velkému štěstí byla vybrána práce Michaly Pluckové. Míšino dílo putovalo přes velkou louži na americký kontinent, kde reprezentuje nejen Českou republiku, ale i Bystřici nad Pernštejnem a hlavně naši školičku.

Nezbývá než vyslovit velký DÍK všem zúčastněným a především Michale Pluckové. Je to nevídaný úspěch, který se neděje každý den.

                                                                                                          Hana Borková