Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Studenti na horách

21.02.2020 13:48
Lyžařský výcvik

1.A a kvinta 26. - 31.1. 2020
 
     Bylo to tu. Největší událost školního roku pro první ročníky gymnázia. Při příjezdu k autobusu to vypadalo, že se vydáváme na severní pól. Mohli jsme se však vymluvit na to, že všechny ty věci potřebujeme. I pan řidič měl co dělat, aby vše nasoukal do úložného prostoru autobusu. Nakonec se však podařilo a my byli připravení na cestu. Rozloučili jsme se s rodiči, zamávali jim bílým kapesníčkem a náš autobus už mířil směr Karlov. Cesta ubíhala vcelku rychle. Pravděpodobně díky všem těm očekáváním, která jsme měli.
      Po příjezdu do penzionu Solitér jsme si vybalili, najedli se, a než jsme se nadáli, byli jsme na sjezdovce. Byli jsme rozděleni na čtyři skupiny: pokročilí lyžaři, pokročilí snowboardisté, začátečníci na lyžích a začátečníci na snowboardu. Hned první den jsme mohli vidět velký kus práce, který začátečníci odvedli. Druhý den už někteří začátečníci na lyžích a všichni začátečníci na snowboardu jezdili ve ski areálu Karlov s ostatními lyžaři a snowboardisty. Zbytek začátečníků se ještě vydal na Pavlín, aby si vše pořádně procvičili a byli také připraveni přestoupit na Karlov. To se všem podařilo a po zbytek výcviku jsme sjížděli všemožné obtížnosti sjezdovek.
       Ve středu se skupinka běžkařů společně s panem profesorem Illekem vydala na Praděd. Moc toho neviděli kvůli nepříznivému počasí a někteří byli na pokraji svých sil, ale i tak tvrdili, že se jim to moc líbilo.  Ostatní studenti, pan profesor Bárta, Veselý a Blaha se vydali na dopolední lyžování. Vzhledem k tomu, že středa byla kritický den, odpoledne jsme si vyšli do Malé Morávky do obchodu. Myslím si, že takovou tržbu za jeden den jen tak nemají. Ve středu se také posuzovaly naše lyžařské výkony. Vesměs byly hodnoceny kladně, případně nám byly poskytnuty rady ke zlepšení našich lyžařských dovedností.
      Den před naším odjezdem, tedy ve čtvrtek, nás čekal karneval, na který jsme se všichni těšili. Objevovaly se zde různé masky. Od kovbojů, koček, myší přes víly, společenstvo prstenu až po gejši a jeptišky. Ti, kteří neměli kostým, si vysloužili trest. Vzhledem k tomu, že to byli profesoři a pouze jeden žák, museli jsme vymyslet něco speciálního. Nakonec naše chytré hlavičky přišly na tanec. Ano, páni profesoři nám zatančili na Just Dance. My jsme se také později přidali, a dokonce jsme měli díky panu profesoru Veselému posunutou večerku.
      V pátek začal všechen sníh roztávat, takže jsme si ještě naposledy sjeli sjezdovku, naobědvali se, provedli poslední hodnocení a vyhlášení vítězů našich závodů, které se konaly ve čtvrtek, a byl čas jet domů. Mnozí z nás po cestě usnuli a někteří byli tak originální, že si lehli do uličky.
       Myslíme si, že se výcvik povedl. Jeho hlavním úkolem bylo nás sblížit a to se podařilo na jedničku. Kdybychom dostali možnost jet znovu, brali bychom ji všemi deseti.
                                                                                 ( žáci 1.A a kvinty)
 
 

 

Lyžařský výcvik