Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Úspěch našich studentů v Praze

25.06.2015 08:08

Úspěch našich studentů v Praze

23.6.2015 se v Praze v Muzeu hudby konalo vyhodnocení celostátní literární soutěže „Síla rodiny“. Tato soutěž je součástí mnohaletého vzdělávacího projektu, který vznikl díky filmům o činu Nicholase Wintona, jenž před II. světovou válkou zachránil 669 dětí. Prvním v pořadí byl hraný film „Všichni moji blízcí“, a pak následovaly dva hrané dokumenty „Síla lidskosti“ a „ Nickyho rodina“. Autor a režisér filmů – Matěj Mináč – předával ceny nejlepším studentům z celé republiky, kteří se literární soutěže zúčastnili.

Mezi 15 odměněných finalistů se dostali 3 studenti z naší školy: Zuzana Stejskalová z 3.A, Robert Vávra ze 4.A a Jiří Lukáč z Kvarty. K nejvýznamnějším hostům patřila britská velvyslankyně Jan Thompson, která převzala keramickou plaketu spojenou s titulem „Nejmilovanější člověk planety Země“ pro sira Nicholase Wintona.

Jako kulturní program celé akce vystoupil pěvecký sbor studentů a zaměstnanců našeho gymnázia Cantamus omnes. Pod vedením Mgr.Marty Kočíkové předvedl v 5 vstupech širokou škálu svého repertoáru – od moravských lidových písní, přes renesanční skladby až po černošské spirituály. Kromě našeho pěveckého sboru účinkovali ještě studenti z Deylovy konzervatoře v Praze a členové Dismanova rozhlasového dětského souboru.

Náš pěvecký sbor velmi zaujal britskou velvyslankyni, která se pochvalně zmínila nejen o repertoáru, ale i o kvalitní angličtině našich studentů.

Na závěr patří velké poděkování všem studentům – současným i absolventům, kteří se celé akce zúčastnili. Velmi dobře reprezentovali nejenom naši školu, ale také naše město a kraj. 

Fotogalerie: Úspěch našich studentů v Praze