Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Za kolegy do Evropy

05.10.2015 11:34

Ve dnech 11. – 21. září jsme se měli možnost v rámci projektu podporovaného EU zúčastnit přírodovědné stáže do chorvatského města Pula. Tento studijně - poznávací pobyt přispěl  k naplňování  jednoho z cílů ŠVP školy, konkrétně v oblasti dlouhodobých projektů a spolupráce se zahraničím.

Během týdenní návštěvy jsme několikrát navštívili dvě střední školy – gymnázium a průmyslovou školu v Pule. Bylo nám dovoleno zúčastnit se vyučování  přírodovědných  předmětů a matematiky všech ročníků. Proces srovnávání ať už materiálně technického vybavení  škol nebo přístup k vedení výukového procesu byl pro nás velkým přínosem.  Zajímavé bylo poznání nových pohledů na způsob vyučování, ale především na hodnocení studentů a posuzování domácí přípravy studentů.  Naše neustálé dotazy k pedagogům nesměřovaly pouze na samotné gymnázium či průmyslovou školu, ale i na celkový systém školství v Chorvatsku.

Kladně jsme hodnotili především praktickou část výuky.  Ta probíhala v místním mořském akváriu, kde jsme se jako studenti zapojili do biologických a fyzikálních praktik, vyslechli přednášku s konkrétními ukázkami o mořských živočiších a prohlédli si živé exponáty. Nadchla nás také  procházka  s odborným průvodcem přírodním parkem k mysu Kamenjak.

I přes nabitý program jsme si našli chvíli pro posezení  s kolegy, předali informace, vyměnili pár zkušeností a možná i navázali spolupráci do budoucna. 

Na závěr zajímavá spojitost. Každá třída na gymnáziu v Pule navštíví v maturitním ročníku Prahu. Nepřipomíná Vám to něco?

    Za učitele přírodovědných předmětů Monika Stará

fotodokumentace